sobota, 8 sierpnia 2015

Placuszki z cukinii

Placuszki z cukinii - szybkie, zdrowe, pyszne w smaku. Potrzebują naprawdę niewiele wysiłku i składników, każdy może w mgnieniu oka przygotować je i cieszyć się pysznym obiadem czy kolacją. Kto jeszcze nie próbował - czas to nadrobić! Smacznego! :)



Składniki:
duża cukinia lub 2 mniejsze
2 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki mąki
mała cebula
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
kwaśna śmietana do podania
Wykonanie:
Cukinię ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Solimy i odstawiamy na jakieś 15 min. Po tym czasie odciskamy nadmiar soku i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, jajka, jogurt naturalny, mąkę i mieszamy dokładnie całą masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki. Podajemy gorące z kwaśną śmietaną.

3 komentarze:

  1. w którym momencie dodac jogurt?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj, widzę że zgubiłam tą informację :) jogurt dodajemy do masy po wbiciu jajek. W przepisie już zaktualizowałam tą informację :) Pozdrawiam serdecznie

      Usuń

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia