niedziela, 6 września 2015

Do pracy - ryżowa sałatka z surimi i selerem naciowym

Często nie mamy pomysłów na to, co zabrać ze sobą do pracy na lunch. Czasem wydaje nam się, że cierpimy na permanentny brak czasu na przygotowywanie potraw wcześniej, a rano zabiegani nie mamy kiedy tego przygotować. Z tego też powodu postanowiłam przedstawić propozycję z pomysłami na lunchboxa. Na początku skupmy się na tych najbardziej narzekających - czyli tych z Was, którzy w pracy nie mają możliwości odgrzania posiłku. A więc dziś prezentuję zdrową sałatkę z ryżem, paluszkami krabowymi, kukurydzą, selerem naciowym i innymi pysznościami. Smacznego!


Składniki:
100 g ryżu
100 g paluszków krabowych
pół puszki kukurydzy
2 łodygi selera naciowego
pół papryki
szczypior
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Paluszki krabowe, umyty seler, paprykę kroimy w kostkę, szczypior siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski, dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

1 komentarz:

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia