Dziś szybciutki wpis z przepisem na placuszki z jabłkami. U mnie w domu przygotowywane są odkąd sięgam pamięcią, i zajadane zawsze ze smakiem. Są bardzo dobre, i co ważne - mało składników, szybkość przygotowania i prostota czasem naprawdę mogą zwyciężyć :) Smacznego!
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
1 jajko
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżka cukru kryształu
2 jabłka
olej do smażenia
Wykonanie:
Jabłka obieramy, kroimy je na kawałki. Następnie w misce mieszamy pozostałe składniki - ma powstać ciasto, dosyć gęste, ale w dalszym ciągu lejące. Potem do przygotowanej masy dodajemy pokrojone jabłka. Smażymy na rozgrzanym oleju niewielkie placuszki. Przed podaniem można posypać jeszcze cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz